Европейското първенство по футбол създава непреодолима пропаст между жените и мъжете, твърдят специалисти от Центъра за психологически изследвания, цитирани от bTV. Над 90% от българските семейства са практически разделени от футболните страсти.

По време на спортните първенства мъжете стават прекалено емоционални и не обръщат внимание на половинките си. Те пък намират утеха в пазаруване и грижа за себе си, освен ако не са заставени да вършат домакинската работа.

Според психолозите това е моментът, когато жената трябва да се отдаде на личното си време и да помисли за компенсация, която да поиска след мача.

Данните на Центъра за психологически изследвания и на американската психологическа асоциация за Балканите показват, че 98,2% от семействата в България, страдат от нарушена комуникация, по време на спортните събития.

Повишава се и агресивното отношение на мъжете към децата и съпругите им с 22 на сто. Друг притеснителен факт е, че футболните страсти увеличават детската агресивност в училищата с до 27%.

"Когато мъжът гледа една игра, той преповтаря емоциите на играчите на терена, тоест той има същия адреналин, но когато жените не са част от тази емоция, със сигурност те са на съвсем различна емоционална основа и едва ли ще имат добър тип връзка. Това не е един благоприятен период за чисто човешките и семейни отношения", обяснява психологът д-р Диана Инджова.

Друг притеснителен факт, е че над 80% от българските семейства са заявили, че не са щастливи, според Центъра за психологически изследвания.