Четиридневните сватбени тържества на Джордж Клуни и Амал Аламудин във Венеция, включващи коктейлно парти край басейн, вечери в петзвездни хотели и пищен сватбен прием на Канале гранде, стрували 10 милиона евро, съобщава в. "Дейли телеграф".

Над 100 гости, сред които холивудските звезди Мат Деймън, Сандра Бълок и Синди Крауфорд, пристигнаха в града за тържествата. Те започнаха в петък и завършиха в понеделник с гражданска церемония, с която Клуни и Амал Аламудин официално се ожениха.

Окончателната цена на спектакъла включвала и разходите за сватбената рокля на Амал, първите снимки от която излязоха в понеделник на кориците на списанията "Пийпъл" и "Хелоу". Бялата дантелена рокля, създадена от Оскар де ла Рента, беше обсипана със стотици перли и кристали. Тя беше допълнена с дълъг до земята воал.

В цената на сватбата било включено още наемането на водни таксита за отвеждане на гостите към и от различните места на тържествата, стаите, в които отседнали в петзвездния хотел "Киприани", и приема в хотел "Аман" в събота вечер. На него холивудският актьор и британската му годеница размениха неофициално брачни клетви.

Актьорът превози каси от собствената си текила и двойката подари на гостите си iPod-и със специална колекция с любимите им песни. Не е ясно кой е платил за четиридневния сватбен маратон. Италианските медии съобщават, че цялото събитие било платено от бащата на Амал Рамзи, пенсиониран професор от Американския университет в Бейрут. Изглежда обаче зет му, който е един от най-високоплатените актьори в света, също е помогнал за покриването на разходите.

Италианските медии не крият възхищението си от родената в Бейрут Амал, която пристига във Великобритания като дете, след като семейството й бяга от гражданската война в Ливан. Тя е известна адвокатка по човешките права в Лондон. Въпреки че Клуни изглеждаше елегантен в сивите си костюми, "всички погледи бяха вперени единствено в елегантната англо-ливанска адвокатка", пише "Стампа", цитирана от БГНЕС.

Холивудският красавец бил "засенчен" от съпругата си, която изреди няколко удивителни тоалета. Той беше нещо като "придружител" на прекрасната си булка, допълва изданието. Аламудин се превърна в най-новата модна икона в света редом до херцогинята на Кеймбридж, принцеса Рания от Йордания и испанската кралица Летисия Ортис.