За десета поредна година AnimeS-bg.com организира грандиозно събитие, което ще събере хиляди аниме фенове, геймъри и K-pop танцьори от цяла България.

Изложението е съвкупност от различни интереси, обединени под едно общо име - AnimeS Expo 2015. Косплей, музика, танци, игри, технологии, японска култура и много други теми са част от съдържанието на фестивала.

Събитието, което дълги години се е провеждало под името на AnimeS-bg.com чрез различни формати, ще отпразнува своя десети рожден ден.

На 11-и и 12-и юли столичната зала „Фестивална" ще приюти посетителите от 10:00 до 20:00 часа. Ще присъстват световни и европейски шампиони по косплей, победители и представители на различни държави по косплей, както и изключително добри танцьори и играчи от цяла България.

Ще има огромна концертна сцена, както и втора спомагателна, парти декорация, 10- метрови кино екрани, над 50 компютъра и над 10 плейстейшъна. Ще има косплей шоу, K-pop dance battle, презентации, различни гейм турнири, настолни игри, конкурси и томболи.

Косплей шоуто включва фенове от анимета, книжни издания и игри, които ще разиграват атрактивни сценки. Главният гейм турнир е по League of Legends, за който са проявили интерес стотици играчи. За него ще бъде изградена втора сцена и ще бъде създадена самостоятелна огромна зона.

В съботната вечер ще забият музикантите Tома и Атанас Ловчинов. Организаторите са подготвили много награди под формата на томболи за всички посетители, изложбени щандове, гигантска торта, хиляди балони, технологични демонстрации и още много други изненади. Главен организатор и директор на изявата е Михаел Сладкаров.

Билетите са събитието се продават в мрежата на Eventim, а могат да бъдат закупени и на място. Цените са 15 лв. за един ден и 20 лв. за два дни. Безплатно е за децата до 14-годишна възраст включително! Повече информация за събитието може да получите във фейсбук./Lifestyle.bg