От 27 до 29 ноември в зала „Фестивална" ще се проведе Национална изложба с международно участие, на която ще бъдат представени различни видове пернати и не само.

Над 1000 гълъба от 50 породи ще има, над 600 кокошки и водоплаващи птици от 30 породи, както и пауни, канарчета, папагали, екзотични птици, влечуги, земноводни, насекоми, морски свинчета и зайци.

Предстоящата експозиция е най-голямата организирана в България и ще включва 2 специализирани изложби: "Клуб на Бреговска джинка" и Клуба на "ориенталските мевки".

На изложбата ще бъдат представени гълъби - лауреати на европейски призове. В рамките на националната изложба посетителите ще имат възможност да видят уникални български пауни от най-голямата ферма за пауни в Европа, която се намира в България и разполага с всички породни мутации на красивата птица.

"На 27 ноември пред зала "Фестивална" ще пуснем да летят 100 пощенски гълъба. Актът е символичен и с него откриваме официално изложбата.

Събитието е генерална репетиция за предстоящата в края на февруари 2016 г. Европейска изложба на балканските породи гълъби. Тя е първата по рода си.

Убеден съм, че уникалните породи български гълъби ще спечелят сърцата на много хора, които познават тези птици единствено от разходките в парка" - казва Данко Петков./Lifestyle.bg