След като преди няколко дни Венета Райкова беше нападана, че е анонсирала, но не е показала интервюто със, сочената за любовница на Валери Божинов, Моника Валериева, тя си позволи да се защити със скандална новина.

Венета разкри, че Валери, или по-скоро адвокатите му, са забранили да се използва името му в "Горещо". Водещата отдава тази изненадваща цензура на факта, че футболистът се притеснява от интервюто с Валериева, което най-вероятно ще урони престижа му и ще доведе до проблеми в семейството му.

"21 г. работя като журналист, 10 от тях водя "Горещо" и за първи първи път някой се опитва да ми запуши устата!! Няма да стане!!", заяви възмутено Венета на заплахите, че в противен случай, ще се види с Валери в съда.

Ето какво още написа водещата в писмо до медиите:

"Уважаеми колеги, преди няколко дни едро момче с дебели златни ланци донесе "на ръка" в офиса на предаването ни запечатан плик. Беше странен "куриер". Такъв идваше за пръв път. В плика имаше писмо. Странно писмо. Такова получавахме за пръв път. Няма да го преразказваме в подробности - сами ще можете да го прочетете.

В резюме - в нотариално заверен текст Валери Божинов (футболист) забранява да се споменава името му и да се говори за него в предаването "Горещо". Странно писмо, доставено по странен начин с още по-странни мотиви, за които можем само да гадаем.

Може би са продиктувани от това, че е "узнал" за записаното интервю с модела Моника Валериева? Кой знае? И кой се страхува от това момиче?

На времето май че имаше такъв случай: май че шеф на държавно тогава предприятие забрани да споменават името му май че в най-големия тогава вестник. Вие сте наши колеги, спомняте си какво се случи - и със забраната, и с господина. Но за друг случай на цензура от подобен характер не можахме да се сетим.

Уважаеми колеги, за последните 20 години много неща са спорни. Но свободата на изразяване, свободата да питаш и свободата да ти отговарят или простичко казано - свободата на словото - е едно от безспорните.

Е, на нас и това право ни оспориха. Не се оплакваме - просто информираме.

С уважение:
Венета Райкова и екипът на "Горещо""