Азис има абсолютен двойник. Китаец с мургава кожа, който е точно копие на костинбродския славей с родно име Васил, живее в центъра на словашката столица Братислава, пише "Всеки ден". Сензационната находка впечатлява с истинска прилика не само в чертите на чужденеца, но и с еднаквите стилове на обличане с краля на попфолка у нас.

Китаецът, който няма нищо общо с бившия съпруг на ромския славей, се отличи в историческия център с бяло катинарче и брада, досущ като поддържаните от Азис. Формата на бузите му - добре охранени, също автоматично води към препратката за родния певец. Дали обаче двойникът му има таланта да извисява глас в повече от 4 октави, не е ясно.

Китаецът също има хомосексуални наклонности, тъй като бил спипан да движи със себеподобен под ръчичка. Още по-детайлен взор във външния му вид доказа поредна прилика с родения в сливенския затвор изпълнител - китаецът поддържа абсолютно същия диаметър на талията и окръжност на дупето. Късите ръчички пък допълнително подсилват приликата с изпълнителя на „Напипай го".