Андреа Бочели омая българската публика с неповторим глас и музика, събрала цялата красота на света, пише БГНЕС.

Прочутият италиански тенор, който е най-продаваният класически изпълнител на всички времена, накара близо 18 000 души на стадион "Българска армия" да слушат в захлас виртуозните му изпълнения на прочути оперни арии и на вълнуващи песни от албумите му "Incanto", "Passione", "Sentimento" и "Vivere". Малко след 20 часа маестро Бочели излезе на сцената, която по мащаби не отстъпваше на продукциите на най-големите поп и рок звезди.

В първата част на концерта той зарадва многобройните си почитатели с арии от оперите "Трубадур", "Риголето" и "Травиата", част от които изпълни в дует с българското сопрано Светла Василева. Огромен принос за музикалната магия имаха и над 130-те талантливи инструменталисти и хористи от оркестъра на "Класик ФМ" радио, които се изявиха под диригентската палка на Марчело Рота.

Втората част от концерта беше обяснението в любов на маестро Бочели към публиката, което той поднесе с помощта на италианската поп звезда Илария Делла Бидия. На фона на почти беззвездното небе над София и месечината, изгряла точно над сцената, италианският тенор разказа на зрителите за щастието на споделената любов с "La Vie En Rose", изпълнена във виртуален дует с неповторимата Едит Пиаф, за болката от изгубената любов с "Еn Aranjuez Con Tu Amor" и "Еra Gia Tutto Previsto", за синовната любов с "Mamma". Много страст имаше и в изпълненията на изключителния бандонеонист Марио Стефано Пиетродарчи и китарното дуо CARisMA, част от което е българката Магдалена Калчева.

Но най-хубавото маестро Бочели беше запазил за финала, когато нестихващите аплодисменти на зрителите го върнаха четири пъти на сцената. Той ги развълнува с най-известните песни в репертоара си - "Love In Portofino", "Quizas, Quizas, Quisaz", "Time To Say Goodbye" и прочутата ария от "Турандот" на Пучини "Nessun Dorma".