Световни известният Арменски музикант -Дживан Гаспарян, прославил родината си и най-вече нетрадиционния инструмент дудук по целия свят, ще стъпи на сцената на столичната зала България на 10-ти декелмври в 18.30ч.

Музикантът, който тази година отбелязва своя 80-годишен юбилей, ще засвири най-хубавите си мелодии в София пред Президента на Република Армения - г-н Серж Саркисян и Президента на Република България - г-н Георги Първанов.

В Тържественият концерт, организиран от Посолството на Република Армения в България и Жокер медиа, ще участва и мецосопраното Анна Майлян от Армения, а от българска страна ще чуем майстора на кавала - нендминатия  Теодосий Спасов. И двамата музиканти са сред участниците в интернационалния проект "Балкански коне" I и II, но никога до сега не са  свирили на една сцена.

Дживан Гаспарян беше за първи път в България преди 5 години. На концерт в същата зала, той успя да разплаче публиката с нежните мелодии на дудука и сърцето си. Гаспарян е единственият арменец, номиниран за най-престижната музикална награда Грами - през 2007г. Многократно работи и участва в проектите на редица световни музиканти, като Питър Габриел, Брайън Мей, Лайнъл Ричи, Стинг и други, а със сънародника си Борис Гребеншчиков работи над албума "Сестра Хаос".

Музиката му е включена в над 17 световни филмови продукции, сред които "Гладиатор", "Последното изкушение на Христос", "Доктор Живаго" и други.

За концерта на Дживан Гаспарян в София на 10-ти декември, организаторите вече са пуснали ограничен брой билети в продажба, в Билетния център на НДК и на касите на зала България.