След като отбелязахa кой ще са най-модерните цветове за есента, сега от модния сайт ViewSofia представят на читателите си най-модерните кройки, форми и силуети, които ще са актуални през есен/зима 2009 г. Според тях тази година дамите ще бъдат много женствени, малко ретро, с модерен прочит, романтични и секси. Ето и какви ще бъдат новите тенденции:

Панталони със скъсени крачоли - Панталоните за сезон есен/зима 2009 са от най-различни видове. Моделът, който се очертава като водещ е класически панталон с леко скъсени крачоли. Панталоните са тесни, крачолите са с дължина до глезена. Материите са памук, кожа, вълна. Виж колекциите на 3.1.Phillip Lim, Abaete, Calvin Klein и Burberry Prorsum.

Високи обемни яки - За следващия студен сезон дизайнерите отново се заиграват с яките на саката, якетата, пуловерите и роклите дори. За предстоящата есен яките са обемни, паднали върху деколтето или едното рамо. Харесахме предложенията на Haider Ackermann, Fendi, Chloe и A.F.Vandervorst.

Сака с вдигнати рамене - Вдигнатите рамене отново са на front row. Дизайнери като Antonio Berardi, Andrew Gn, Anne Valerie Hash, Balmain и др. залагат на този силует като поставят подплънки на раменете. Следващата есен всичко, от семпли блузи до перфектно скроени сака, ще е с безобразно високи рамене.

Oversize рокли - Още една рокля никога не е излишна в дамския гардероб, а когато става дума за супер обемна рокля, тя просто задължително трябва да е част от аутфита ти що се отнася до сезон есен/зима 2009 година. Ние харесахме роклите на A.F.Vandervrost, Albino, Anna Sui, Antonio Berardi и Bottega Veneta като си ги представяме със секси тренчкот, плътен чорапогащник тип клин и боти на висок ток.

Къси поли - По време на модните седмици в Лондон, Париж, Ню Йорк и Милано тази година се забеляза едно завръщане на късата пола. През есента тя се носи със секси топ, дълго палто или мини кожено яке и много висок ток. Харесахме предложенията на Balmain, Abaete, Blumarine, Adam, Balenciaga, Allesandro Dell'Acqua по простата причина, че са много секси и шик.

Обемни панталони - Тази пролет по улиците на всички модни столици се забеляза един много сериозен тренд - широки панталони със скъсена дължина. За следващата зима този тип панталоните също ще присъстват в гардероба на дамите. Освен тях в колекциите се забелязва и присъствието на дълги прави и широки панталони, които според нас седят много секси.

Деконструктивна мода - Става въпрос за модата на Yohji Yamamoto, Comme des Garcons, Junya Watanabe, Ann Demeulemeester, Limi Feu и Vivienne Westwood. Харесваме този стил заради дълбокия замисъл, който е вложен в дизайна и свободата, за която ни напомня. Нашето предложение е да внимаваш обаче с този тип мода, защото ако не си с творческа професия, хората трудно биха понесли подобен look. Ние избираме жилетка с веревно закопчаване, широк панталон и асиметрична риза.

Едно рамо - Има едно основно правило в модата и то е, че колкото повече скриеш, толкова си по-секси. Ето за това дизайнерите заложиха на дрехи, които показват малко и оставят много за въображението. За сезон есен/зима 2009-10 почти е сигурно, че роклите с едно рамо ще бъдат задължителен елемент в гардероба на дамите. Ние сме сигурни, че ти имаш поне една рокля с голо рамо от преди, така че за есента я носи с висок ботуш и широко палто.

Панталони тип клин, много тесни, много секси - Явно за следващия есенен сезон дизайнерите се заиграват най-много с панталоните. Освен широките панталони, в колекциите се забелязаха супер skinny варианти, които са с висок талия и са изработени от кожа, памук или вълна. Панталоните за следващата зима са наистина много тесни и дори малко напомнят на клинове.

Обемни палта - Следващата зима дизайнерите продължават да следват тенденцията за палтата с О-силует като залагат на широко. Тренчове, палта, жилетки, наметала - всичко е с overzie размер. Харесахме предложенията на Albino, Alexander McQueen, Chloe и BCBG Max Azria.

Трапецовидни поли - По време на модните седмици в модните столици този февруари ни направи впечатление лекото залитане към ретро силуета, особено що се отнася до полите. За следващата зима те са с трапецовидна кройка и отново са с макси размери. Носим ги с боти с платформа, силно втален тренчкот и секси пуловер. Най-много ни допадат предложенията на D&G Dolce&Gabbana, Alexander McQueen и Jean Paul Gaultier.

Дълги поли - Една от най-женствените дрехи в дамския гардероб винаги е била дългата пола. И за следващия сезон тя отново присъства в дамския гардероб. Носим я с боти или ботуш с равна подметка и силно вталено сако. Единственото, което се налага е да съобразиш фигурата си, защото този тип поли отиват на жени с ръст около 170 см. Любими ни станаха предложенията на Haider Ackermann.