Александър Колев е син на актьора Тодор Колев от втория брак му брак с шуменката Йорданка Кирилова. Когато родителите му се развеждат, той отива да живее с майка си в Канада. Там се проявява като виртуозен барабанист и свири в оркестъра на университета в Отава.

По-късно завършва музикален колеж във Франция. След 2000 г. се връща у нас и свири в различни групи. Миналото лято Александър се ожени за любимата си Ани във фамилната къща в Симеоново, където е израснал, и двамата вече са горди родители на малката Изабела.

А баща му си отиде точно три месеца по-рано - на 15 февруари 2013 след продължително боледуване. В откровено интервю за "ШОУ" Александър Колев разказва за емоциите, неволите и обратите в моментите, когато е бил най-близо до баща си.

Имахме силна връзка, но той през по-голямата част от времето не беше вкъщи, за да мога да кажа нещо повече. В моментите, когато сме били заедно, връзката ни е била много силна. През последните 15 години съм в България, така че за този период доста сме се виждали, доста сме говорили, а тази връзка се гради във времето.

Истината е, че никой от нас не е искал да бъде медийна звезда, за да има нужда от афиширане. Знам, че много други синове и дъщери на големи хора го правят това, но не и в нашето семейство. Просто не сме такива. Не съм търсил никога слава, а и не го правя на гърба на баща си. Ако аз стана известен по някакъв начин, то ще е заради мен, заради това, което аз правя, а няма да е заради това, че той е мой баща. В това е цялата идея. Тези, които искат да знаят за мен, ме познават доста добре, обяснява наследникът на великия актор,