Оказва се, че Брадли Купър е не само прекрасен актьор, носител на "Оскар", но и великолепен кулинар.

Именно чрез готварските си умения успява да се подготви за ролята си в "Повелителят на кухнята", и то само за месец.

Очакваният да се превърне в безспорен хит на есента филм е с премиера на 23 октомври и събира на екрана Алисия Викандер, Сиена Милър, Ума Търман, Ема Томпсън, Лили Джеймс, Джейми Дорнан, Даниел Брюл, Матю Рийс, Омар Си, Сара Грийн, Ричард Ранкин.

„Като дете готвех с баба си. Ние сме италианско семейство и готвенето е много важно за нас. Работил съм като помощник-сервитьор в гръцки ресторант и съм правил заготовките в италиански по 11 часа на ден" - описва пътя си в света на храната актьорът.

Освен това през 2005 г. талантливият Брадли влиза в кожата на лошото момче на кулинарията - Антъни Бурдейн, в тв сериала "Поверително от кухнята", който е по мемоарите на известния шеф-готвач.

За да се превърне в готвач по пътя към своята трета „Мишлен" звезда, Брадли директно изучава професионалистите.

„Образът на Адам Джоунс е събирателен между Маркъс Уеъринг, Гордън Рамзи и Марко Пиер Уайт. Малките неща, които Адам прави, движенията му, всъщност са откраднати от тези тримата" - споделя актьорът.

Уеъринг е специално привлечен към продукцията и създава всички рецепти, приготвени във филма, но за ролята на Адам Джоунс няма дубльор-готвач и всичко, което камерата показва, е лично приготвено от Брадли Купър.

„Залогът е голям и всеки ден усещах върху себе си напрежението да се представя добре" признава кино звездата. Режисьор на лентата е Джон Уелс, а сценарият е на Стивън Найт./Lifestyle.bg