Бизнемен от Ню Йорк закупи 15-минутен филм с Мерилин Монро, показващ сцена на орален секс с неустановен мъж, за 1,5 млн. долара.

Колекционерът Киа Морган заяви, че наскоро е уредил продажбата на ням, черно-бял филм, собственост на сина на починал информатор на ФБР, на богат бизнесмен от Манхатън, който е искал да запази тайната на Монро.

„Купувачът заяви открито, че заради уважението си към Мерилин няма да търси удоволствие за нейна сметка и да качи материала в интернет и да се опита да се възползва от него", заяви Морган.

Във филма легендарната блондинка е облечена, а главата на мъжа остава извън обсега на обектива, добави той. За актрисата се говори, че е имала връзка с бившия американски президент Джон Кенеди и Морган смята, че директорът на ФБР и враг на Кенеди Едгар Хувър е бил готов на всичко, за да докаже, че мъжът във филма е бившият президент.

Един от бившите съпрузи на Монро, бейзболната звезда Джо Ди Маджо, се опитал да откупи филма от колекционера за 25 000 долара. Морган е известен като приятел на другите двама съпрузи на Мерилин, Джим Дохърти и Артър Милър. Той разбрал за съществуването на филма, докато работел върху документална лента за Монро, починала през 1962 г. на 36-годишна възраст.

Бивш агент на ФБР му казал за него и Морган издирил сина на информатора на ФБР, който осигурил копие за централата на организацията. Там останало копието, а оригиналът останал у сина на информатора.

„Агентът на ФБР, когото интервюирах, каза, че Едгар Хувър е бил напълно обсебен. Екип от 9 души са анализирали записа в лаборатория. Хувър довел няколко проститутки, които, както се твърди, са били с президента Кенеди и те трябвало да видят дали това наистина е президентът", каза Морган.