Тончо Токмакчиев беше замесен в нощта на събота срещу неделя в пиянски скандал в Банско. Актьорът от „Каналето" дошъл в зимния курорт, за да покара ски в почивните дни. Токмакчиев искал и да се наслади на живо на световните звезди на женския Бял керван, но останал разочарован от повторното отлагане на състезанието поради гъстата мъгла.

Вечерта в събота се запил с компанията си в ресторанта на хотела, където били отседнали. Негови почитателки бързо го разпознали. Комикът поканил на масата си млада хубавица, също гостенка на хотела. Двамата започнали задушевен разговор, но скоро разговорът им бил грубо прекъснат от кавалера на дамата.

След което се разразила типична сцена на ревност. Двамата мачовци се ругали, после се хванали за реверите и се сдърпали. Обърнали 2 - 3 стола, но до сериозен ръкопашен бой и батални сцени не се стигнало, пише Монитор.

На помощ на Тончо се притекъл английският актьор Бен Крос, който бил отседнал в същия хотел. Снажният британец, който живее в България от 2005 г., разтървал биещите се и предотвратил разрастването на скандала. Когато повиканите по телефона полицаи пристигнали, двамата съперници вече седели на масите си и всеки коментирал със своята компания инцидента. До арести и предупредителни протоколи не се стигнало, защото напрежението вече било стихнало.