Личният лекар на американската комедийна актриса Джоан Ривърс, която почина миналата седмица, си е направил селфи с нея, докато тя е била под упойка.

Това е станало в ендоскопската болница Йорквил, малко преди да й направят биопсия на гласните струни, което доведе до сърдечен удар и впоследствие до смъртта й.

Разследващите смъртта на Джоан били информирани за скандалния инцидент от служител в клиниката. Според него лекарят, чието име не се споменава, извадил телефона си и се снимал със звездата. В този момент тя била под въздействието на пълна упойка.

Веднага след селфито, Джоан била вкарана за биопсия, по време, на която изпадна в сърдечен шок. Разследващите предполагат, че гласните й струни започнали да се надуват и спрял притокът на кислород към белите й дробове. Седмица по-рано Ривърс се оплаквала от силни болки в гърлото.

"Казвам ви, не се чувствам добре. Гърлото ме боли. Не знам какво е. Чувствам се ужасно. Вече съм изморена", казвала тя на персонала в болницата.

Актрисата почина седмица след биопсията. От клиниката отричат да е правена подобна процедура на звездата, но директорът на болницата подаде оставка.

Джоан Ривърс бе една от най-противоречивите и скандални водещи в САЩ. Известна е със скечовете си, в които оплюва с хапливия си език личности от световния шоубизнес и политическия елит. Тя стана популярна и с почти непрекъснатото прилагане на пластичната хирургия върху себе си. Правила си е над 700 разкрасителни интервенции./ Lifestyle.bg