Гълъбин Боевски е изпаднал в дълбока депресия и отчаяние, след като научил новината, че баща му Пепи е починал от рак. Заловеният с кокаин в Бразилия шампион се обвинявал, че е основният виновник за това, признава негова близка пред ШОУ.

Спортистът бил толкова зле, че дори отказал да се храни. Изгубил съня си, денонощно изпитвал угризения към цялата си фамилия - наричал се „убиец" на баща си. Упреквал се и че е съсипал кариерата на дъщеря си Сара, защото не може да помага отблизо за тренировките, да пътува с нея на турнири. Не може и да печели пари, за да финансира скъпите й състезания по цял свят.

Гълъбин не можел да си прости и скандалите в миналото със сина си Пол и прекалената си строгост към него. Най - мъчно обаче му било за 5-годишната Мойра, която непрекъснато оплаквал, че няма да го познава, когато го види отново след много години.

Съпругата му Красимира се опитвала да го успокои, но периодическите й посещения в затвора още повече травмирали Боевски, след като свършвало свиждането.

Рухването на сплотения живот на семейство Боевски тежало много на Гълъбин и той дори говорил, че е по-добре да не е жив, за да не тормози психически и финансово близките си.

Наложило се психологът в затвора да проведе няколко беседи със затворника, за да предотврати евентуален негов опит за самоубийство.

Бащата на Гълъбин Боевски - Петър, се спомина едва на 60-годишна възраст в дома си в град Кнежа след тежка битка с рака. Това се случи в същия ден, в който научи потвърдената присъда на своя син.

Магистратите в Бразилия оставиха в сила наложеното вече наказание на Гълъбин от 9 години и 4 месеца за наркотрафик.

Дълго време семейството кри от болния Петър новината, че синът му и внучката Сара са арестувани на летище „Гуарульос" в Сао Паулу с наркотици, за да не се разстрои и това да се отрази на здравето му. Той обаче научил случайно от новини по телевизията.

Припомняме, че Боевски и дъщеря му Сара бяха арестувани на летището в Сао Паулу на 26 октомври миналата година с куфари, натъпкани с 7,4 килограма кокаин, скрити в специални тайници.

Според версията на Гълъбин чантата му се скъсала и затова той купил три куфара в град Камбуриу в южния щат Санта Катарина. Спортистът твърди, че поръчал чантите да му бъдат доставени в хотела, а не ги е взел лично от магазина.

В Бразилия той придружавал щерка си, която участвала на тенис турнир.

Сега защитата ще обжалва решението на съда в предвидения от закона 15-дневен срок пред третата и последна инстанция - Федералния върховен съд на Бразилия. Адвокатът му ще протестира срещу това, че съдиите са отказали да изгледат видеозаписа от камерите на летището.

Все пак Гълъбин Боевски засега се размина с максималната присъда, която се полага за международен трафик на наркотици в особено големи количества - 20 години затвор.