Стоим си вчера с един пич и кротко обсъждаме живота. В един момент той завеяно ми разказва за най-добрата шахматистка. Гледал филм по Discovery и общият извод звучеше като „жените могат и да са умни, но трябва много да им се набива в екзотичната украса над врата”.

Ще пропусна целия диалог. Разказът как след 1 час разговор (използва се за приятелска и учтива форма на спор) достигнахме до заветното: "Да, де! И аз това казвам" (веерно говорим на различни езици) – тоже.

Но в процеса на цялата драма, моят любим приятел не пропусна да ми изскочи с вездесъщия аргумент: "Добре, защо всички велики открития са дело на мъже?"

Пффф, това като го чуя получавам косопад, от средно към тежко главоболие и силен стомашен спазъм....

Еми, защото, драги, ние имаме голям капацитет, но за разлика от вас просто сме НЕСПОСОБНИ да го насочим! Тоест - разпиляни и неорганизирани сме, лесно губим концентрация... и други такива все прекрасни качества. Това обаче по никакъв начин не ни прави по-глупави!

Та опитах се да обясня на дружката, че просто мислим прекалено много, тревожим се за всичко и ни идват такива факсове свише, че е голяма мъка да поддържаш мозъчната документация що годе у ред.

Ако не ми вярвате, нека разгледаме ежедневието:

Какво си мисли и има да свърши един мъж (8.00 ч.-10.00ч.):

- Сутрешна ерекция.
- Ранен секс (дай боже всекиму).
- Душ/ WC.
- Бръснене – афтършейв – обличане.
- Задръстване.
- „И твоята майка също”.
- Новата секретарка (евентуално).
- Заплатата (пак в сферата на предположенията).
 
Какво си мисли и има да свърши една жена (8.00 ч.-10.00ч.):

- Какво ще ми донесе този ден? (Тук се включва и: "Бях ли добро момиче?", разсъждения върху суфите, Норбеков, религията, екзистенциалния смисъл на протягането... не че го искам, то само си става така!).
- Студено ли е времето навън? (Много ми е любимо като си задавам този въпрос навръх януари месец... не, братче, 40 градуса е станало, докато си спала! Идеалният момент за красивата лятна рокля, която си купи.).
- Хм, това, че снощи сънувах Х означава ли, че още мисля за него? (Не, просто Маб е кучка, хаха).
- А дали да се видя с Y? (Хъм, хъм).
- Така дали ще си избия Х? (Аз уж съм, нали... но тези сънища ме карат да искам да подскоча, да си шибна главата в стената няколко пъти и да издам ограничителна заповед относно Dreamland!!!).
- Това означава ли, че съм нестабилна? (Принципно - не. Означава, че е дошъл 14-тият ден. Следват: профилактичен преглед при гинеколога - 30 лв. за "Всичко е ок" - разни други весели неща - глад за сладко. Да си жена си е финансова прецаквация по това време.).
- Ох, дали сложих кафеварката? 
- Синята пола, която си приготвих вчера, подходяща ли е? Мне, днес ми е „оранжево”... Но това означава, че трябва да сменя шала, чантата, обиците и обувките... Синьото или... (Суетата е вид форма на естетика и себеуважение, хайде сега!).
- Този хляб дали НАИСТИНА е диетичен? Колко ли консерванти има в кутия ананас? Като се сетих, кой ли пък е правил бренда на тази марка...
- Подходящ ли е този сапун? Харесва ли ми аромата му още?
- Дано косата ми изглежда добре днес! Писна ми от шапки... Да я вържа? Или шнола? Може би пусната е най-добре. Но тогава дали няма да се разроши?
- Ключове, портфейл, лична карта, гланц, папката. Всичко взех! А може би и тефтер... И книга – ще почета в обедната почивка.
- Дали съм напълняла наистина? Ще започна да бягам... от понеделник, обещавам! (С ръка на сърце и виновен поглед към приятелите ми – ПРИЗНАВАМ СИ! Понякога се тревожа за тялото си. Олекна ми! :Р)
- Някой ден и цигарите ще спра! (За здравето също. Остарявам, да му се не види, хаха). 
- Дали изключих котлона? Въобще, пих ли кафе, да му се не види?!?
- Този билборд е много як/ОТВРАТИТЕЛЕН! (Възхищавам се на добрите идеи и все още се чудя кой пък плаща за идиотските??? Ако намерите този човек – свържете ме. Ще го излагам срещу скромните 1000 лв. на месец, а през останалото време ще си клатя краката и нищоправя абсолютно всеотдайно.).
- Поканиха ме на този концерт. Може и да отида. (Ще видим.).
- Ха, и този филм искам да гледам (Има си хас! Ако може да съм на 100 места едновременно, суперско ще ми е.).
- Какво ли се е случило вчера с ... (тук си избирайте от изборите в Дубай, през срещата на най-добрата ви приятелка, до сбирката на Анонимните почитатели на китайската кухня.).
- ...............................
 
Няма смисъл да продължавам! 

Човече, в женската глава е лудница! Вярвай ми! Дори аз, която винаги съм се смятала за печена девойка, наскоро се хванах, че НАИСТИНА мисля глупости почти постоянно.

Ужасяващо откритие, но колкото и да се самобичувам, каквото и да правя - имам си двечки Х хромозоми все пак...

Затова, бейби, не искай от мен да конструирам самолети – прекалено съм заета с подредбата на целия Свят:)

В заключение: Жените идиоти ли сме? – Оооо, да! Пълни сме с идеи! Вие само ни насочвайте и после ги изпълнявайте вместо нас и да видиш какво става! 

Добрата страна: Смятам, че това е потвърждение свише, че просто жените и мъжете сме обречени да се допълваме. Създадени сме за различни неща и никакви еманципации, кариери, земетрусове не могат да го променят. (хвала-на-който-го-е-измислил).

Лошата: Докато напиша това, забравих какво друго щях да правя, хахаха.

ПС: Вижте сега, аз не съм представителна извадка все пак! Сигурно има и по-добре, и по-зле от мен :) Но както казах в един коментар наскоро:

Да ти кажа - аз май не се променям.Отделен въпрос е, че от близо 23 години съм си все същата многопрофилна кукувица. Днес може да съм момичето, което иска да се фръцка на токчета, утре - тази дето се поти в погото на Хиподил. Но съм абсолютен фен на това, че който не ме приема такава, да приема или повечко валериани, или да бега и да не ме занимава;)

ПС2: Следва продължение, предположение и предложение за нещата, които сме или ще измислим... Обещавам по-организирано:Р (Отворена съм към идеи:))

Don't think at all, а??? Хаха! Иначе парчето е много любимо:)

 

http://julllinkata.blog.bg/