Ивайла Бакалова за първи път коментира състоянието си след инцидента, който претърпя в "Къртицата", където по време на една от игрите се наложи да скочи, а кракът й се оплете в мрежа. Тогава тя веднага бе откарана в болница и се наложи малко преди финала да прекрати участието си в шоуто.

"Никога не съм мислела, че може да ми се наложи да мина през нещо подобно, през толкова сериозна травма. Изключително сериозна травма. В онзи момент аз изобщо не бях запозната със сериозността на счупването, но от хора, които са наясно, разбрах, че това всъщност е една от най-сериозните травми. С времето осъзнах и какво точно се е случило... Страшно ми беше, но се стегнах. Мобилизирах се и всеки ден ходех по два пъти на рехабилитации", казва тя пред в. "Шоу"..

"Бях с протеза, която не ми позволяваше да си движа крака. Носила съм я около два месеца. Мислех, че щом я сваля, след това всичко ще е наред. Но, уви, след нейното сваляне започна най-трудното. Мускулът беше отслабнал, кракът атрофира", допълва още Ивайла.