Тръгвайки по следите на "Хизбулла" известната журналистка изрази своята позиция, като каза, че освен обосновани предположения има и обосновани съмнения за обвиненията към организацията. В "Нека говорят... с Росен Петров" пред bTV тя отбеляза, че не очаква "Хизбулла" да извърши атентат в България и Европа. Известната журналистка бе категорична, че "Хизбулла" не е опасна за България. "Но има много паравоенни организации, които симпатизират на палестинската кауза и не дай Боже да отговорят...", допълни Елена Йончева.

Тя коментира и думите на лидера на движението Насрала, който каза, че ще отговорят на българските обвинения в зависимост от резултатите от разследването. Според Йончева те ще проведат собствено разследване със своето разузнаване, но едва ли ще извършат атентати в Европа. По думите й ще има и някаква промяна на отношенията между България и Ливан.

Жерналистката коментира и изгонването на представителите на "Хамас" от България. "Държавата реагира адекватно с депутати на "Хамас" у нас". Йончева поясни, че те са дошли в София не като депутати на парламента, а като представители на политическа организация. Тя каза още, че България е водила балансира политика по отношение на Арабския свят и държавата Израел и изрази надежда тя да не се разбалансира.