Светът ще се сбогува с великата певица Уитни Хюстън днес. Погребалната служба, която започва в 19 часа българско време, ще се проведе в родния град на изпълнителката- Нюарк, Ню Джърси.


Погребението на Уитни ще бъде в гробището "Феър вю" в Уестфийлд, където е погребан и бащата й Джон Ръсъл Хюстън.

Семейството на Уитни Хюстън отдаде почит на певицата в родния й град Нюарк. 78-годишната майка на Уитни- Сиси Хюстън беше сломена от мъка. Дъщерята на изпълнителката Боби Кристина Браун беше опора на баба си в този труден момент. Към тях се присъединиха още роднини, включително братовчедката на Уитни, певицата Дион Уоруик.

Семейството на Уитни е категорично, че погребението ще бъде само с покани. Една единствена камера ще бъде допусната до църквата, за да излъчи кадри от церемонията.

Въпреки ограничението, стотици фенове на покойната музикална легенда вече се събират пред църквата, за да поставят цветя и да напишат послания в книга за съболезнования пред голям постер на звездата. Българските фенове на американската поп и соул икона Уитни Хюстън също ще могат да се сбогуват с нея - btv.bg ще излъчи пряко частната погребална служба днес от 19 ч. българско време, уточнява Блиц.