Броени дни остават до дългоочаквания концерт на големия цигулар Найджъл Кенеди у нас на 15 юни 2009 в зала 1 на НДК. За завръщането си на българска сцена ексцентричният британски музикант е изявил специалното желание да има възможно най-близък контакт с публиката.

В тази връзка в продажба тръгват ограничен брой места на промоционална цена от 60 лв, които ще са в непосредствена близост до сцената - така най-големите почитатели на Мистър Кенеди ще могат буквално да го докоснат.

Междувременно стана ясно, че освен че ще обикаля арт кътчетата на София със супер луксознo BMW 7 в деня на пристигането си, британецът ще използва сутринта на следващия ден за да свири на роял в президентския апартамент на хотел „Хилтън", в който ще отседне за двата дни на престоя си.

Кенеди е отказал всякакви пухени завивки и декорация от цветя, тъй като е алергичен към тях. За това пък като един типичен англичанин цигуларят трябва непрекъснато да разполага с пълен комлект за чай - чаши, кана, чайник и висококачествен чай „Earl Grey". Той е отказал всякакъв алкохол преди концерта.

Найджъл Кенеди и полският му джаз квинтет ще свирят на15 юни от 20 ч в зала 1 на НДК по покана на АРТ БГ и ще представят новия си албум „A Very Nice Album", както и най-доброто от репертоара на гениалния цигулар от дългогодишната му музикална кариера.

Билети за концерта могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Eventim и касата на НДК.