Актьорът Кит Харингтън похвали българския си колега Захари Бахаров, след като двамата заснели общи сцени в хитовия сериал „Игра на тронове". На премиерата на петия сезон в Лондон с него разговаря репортерката и водеща в bTV Диана Любенова.
„Със Захари бяхме заедно за около месец в Белфаст. Преживяването беше невероятно. Той е чудесен актьор. Фантастичен е. Ще харесате играта му в този сезон", каза популярният с образа на Джон Сноу от сериала актьор.

Той споделя също кога и как се запознава със сценария: „Чета го. Предишните сезони изчитах всичко, не само моите сцени, целия сценарий. Но тази година не исках да научавам предварително какво става с другите. Затова четях само моите сцени. Така че тази година най-напред извадих само моите сцени, оставях останалото настрана и не исках да знам какво става".

Актьорът коментира и един от най-популярните въроси, които се обсъждат вече пет години около сериала - кога ще умре героят му: „Как да умре героят ми... Бих казал... Надявам се да умре със... Да умре храбро. Да не трепне. Без страх. Бих искал да умре в битка".

„Най-голямото предизвикателство беше в девети епизод на четвърти сезон. Бяха дълги, трудни, изцяло нощни изтощителни снимки. Бяха продължителни и ни изцедиха емоционално. Но всъщност най-голямото предизвикателство е първият сезон. Все още напипвахме какво правим, опознавахме героите си. За мен това беше първата роля и не знаех какво е камера, как да се държа. Определено беше най-страховитият сезон за мен", споделя Кит.

Той си спомни и първите си снимки за първия сезон: „Снимахме сцена с Питър Динклидж за пилотния епизод. По-късно се наложи да я презаснемем. Трябваше да сляза по стълбите към банкетната зала и се натъквам на пияния Тирион, с когото провеждаме разговора, който сте виждали в първия епизод - за това, че съм копеле. Помня, че Питър много ме подкрепяше. Аз изобщо не си пазих силите, давах всичко от себе си за всеки дубъл и накрая бях изтощен. Забравяш и продължаваш отново и отново... Така и не възприех този начин на снимане".