Актрисата и тв водеща Диана Любенова прекара рождения си ден вчера в компанията на Морган Фрийман, пише "Монитор". С холивудската звезда тя бе на работна вълна, защото подготвяше поредното си интервю за предаванията си по bTV - „Тази събота" и „Тази неделя".

„Заела съм се да монтирам едно специално интервю с Морган Фрийман. Разговорът ни протече много приятно и нямам търпение да го видя в завършения му вид за излъчване", издаде Любенова.

Срещата между двамата се състояла неотдавна в чужбина, но родната журналистка отказа да издаде повече подробности около разговора си с актьора от „Изкуплението Шоушенк".

Диана обясни, че ще празнува 42-ия си рожден ден в домашна обстановка, само със семейството си - дъщеря си София и мъжа си Лес Уелдън.

„Ще полеем повода само ние тримата вкъщи. Този път не успях да събера приятелите си за по-голямо празненство", уточни Любенова.

Познанството й с Фрийман датира от 6 години. Двамата се срещнаха за първи път на снимачната площадка на филма „Кодът", където Диана има малка роля. Когато го видяла за първи път, Морган бил "ранен" и потопен в една река в планината край Самоков. Стоял там с часове и не се оплакал нито веднъж, нито дал зор на някого по време на снимките.

Тв водещата изтъква, че и тогава, и при срещата им за настоящото интервю холивудският ас проявил като много земен човек. Той бил от тези умни актьори, от които можеш да научиш всичко, твърди Любенова.

В интервюто си за bTV тя не пропуснала да засегне и религиозната тематика, тъй като си спомнила, че когато се запознали през 2008-а, имали такъв разговор. Накрая дори му подарила икона.