Усилвател за китара (кубе) Peavey ValveKing 212, процесор за китара BOSS GT-100, бял безжичен микрофон Sennheiser G2 EW 550, куфарче с ефекти за китара, микрофонни стойки и кабели задигнаха апаши от автомобила на музиканта Огнян Георгиев.

Инцидентът се е случил след концерта на Миро в Русе, с когото Оги се изявява на една сцена по време на турнето му.

Артистите се прибрали в София и китаристът, който познавате от "Гласът на България" и формата „Пеещи семейства" към „Шоуто на Слави", където заедно с баща си останаха на второ място, прехвърлил техниката в своя автомобил.

„Мястото, където живея на квартира, наистина е кофти. Почти на Околовръстното шосе е - разказа пред Lifestyle.bg Оги. - Но досега не съм имал никакви проблеми.

Не знам как са отворили колата ми, без да я разбият - просто са я отключили! Разбира се, извиках и дойде полиция. Служителите регистрираха кражбата на техниката, която възлиза на 5 хиляди лева. Но ми казаха да не се надявам нещата да бъдат върнати. Случвало се рядко."

Надеждата на Огнян да открие задигнатото от крадците е интернет и бдителността на всички, които искат да му помогнат.

„Чувствам се отвратително, не мога да осъзная какво ми се случва - ядосва се музикантът. - За броени часове оставих техниката в колата, докато преспя и сутринта я открих изпразнена. Интересното е, че са взели и едни капаци за кухините на колата, която е комби. Но другото си стои."

На Огнян, който работи още и с Анна Пешева от „Гласът на България", както и с баща си, чието име носи, му предстои участие в Пловдив на 13 септември, когато ще е финалът на турнето на Миро.

„Ще бъда там, разбира се - категорично е момчето от Стара Загора. - Техника се намира... А и на приятел, също музикант, преди две години откраднаха всичко от репетиционната, което възлизаше на 15 бона, но нещата бяха открити.

Белият микрофон, който е единствен у нас, е най-важен в случая. Ако той се намери, ще бъде открита и останалата техника". /Lifestyle.bg

Баща и син