През новия сезон музикалното шоу ще има и ново жури.

„Както ви обещахме, в новото издание на шоуто ще има много изненади - първата от тях е журито, но далеч няма да спрем до тук", коментира продуцентът Магърдич Халваджиян.

Новата съдийска четворка, чието разкриване предстои съвсем скоро, ще включва едни от най-популярните представители на българския шоубизнес, пише "Всеки ден".

Водещи на новия сезон на шоуто ще бъдат отново очарователните Алекс и Мария, които ще провокират и забавляват феновете. Утвърденият тандем ще въвлича участниците в изненадващи ситуации и ще проследи пътя и най-емоционалните моменти на кандидатите към големия успех.

След две седмици екипът на X Factor ще посети пет града, за да открие най-добрите певци, които заслужават да станат част от новия сезон на предаването.

Ето и къде ще бъдат кастингите:

На 16 юли талантите на Велико Търново ще имат възможност да покажат най-доброто от себе си, като се представят в Гранд Хотел „Янтра" между 9:00ч. и 19:00ч.

Морската столица - Варна, ще бъде следващата дестинация на екипа, който ще очаква талантите във Фестивален и конгресен център на 18 и 19 юли от 9:00ч. до 19:00ч.

Малко след това специалистите ще продължат към Бургас, където ще се срещнат с всички, заявили желание да се включат в кастинга. В морския град кандидат-звездите ще бъдат прослушани на 21 и 22 юли в хотел „Аква".

Пловдивчани ще се изявят на 24 и 25 юли в Дом на културата „Борис Христов", а столичани - на 27, 28 и 29 юли.