Певецът Фил Колинс започвал да пие вино още в 11 часа и трудно ставал от леглото сутрин, призна той пред в. "Дейли мирър".

63-годишният музикант смята, че трите му провалени брака и липсата на петте му деца са го довели до период, в който изпивал големи количества алкохол.

"Процесът на оттеглянето от сцената започна през 2004 г., когато се роди синът ми Матю. Смятах, че ще направя всичко както трябва, че не ми е нужна още една златна песен, нито пари. Исках да спра да правя музика и да обърна внимание на децата си. После се случиха неща, които бяха извън контрола ми. Разведох се и сега не живея с децата си", казва той, пише 24 часа.

"Събуждах се и започвах да гледам крикет. Включвах телевизора в 11 сутринта и отварях бутилка вино. Никога не съм бил алкохолик. Просто така преминаваше голяма част от дните ми. Човек трябва да има причина, за да стане от леглото. Мениджърът ми все казваше, че трябва да направя някоя песен, аз обаче не искам да прибързвам с песен. "Мога да те накарам да спреш да пиеш, но не мога да ти дам причина да станеш от леглото", каза ми моят лекар.

"Спрях алкохола преди 18 месеца и все още търся онази причина", казва Фил Колинс.