Уважаеми министър-председателю,

Помощ! Кризата ще ни свърши. В буквалния смисъл на думата. Няма пари за джипове, няма пари за силикон, няма пари даже и за една водка в „Син Сити"... Без тези рамкови условия обаче нашият бранш няма как да оцелее. Извършва се истински геноцид над българската кифла!

Не са далеч времената, в които за нас ще има само бледи спомени. А какво е България без нас? Една тълпа от безлични, плоскогърди женици, които - о, ужас! - ще се возят в трамвая, докато - о, ужас! - отиват на работа, а след това - о, ужас, ужас! - ще тичат по промоциите в супера вместо в мола!!!


Господин министър-председателю, !!!!!!!

Най-страшното е, че кризата от толкова време ни е стиснала за силикона, че накрая ще се наложи и ние да се женим по любов!

!!!!

Това на мама как да й го кажа? Вие, господин министър-председателю, не мислите ли за българската майка? За тази героиня, която какви чада е отгледала и отглежда? Ми то тя вече един абитуриентски бал не може да спретне като хората. Заеми взима, кредити, ниви продава, за да може да осигури на най-свидното си празник, на който да завидят съседите. И силикон да има, и екстеншъни, и печено прасенце, и всичкото...

Но българската майка юнашка и турското робство е преживяла, и хитлеристкия ботуш, и даже Лукановата зима, господин министър-председателю, ще оцелее и в тази криза. Но ние? Ние какво да правим?

Ето, изкривиха се вече нравите, доскорошни спонсори продават апартаментите ни, колите ни, дрехите ни, че даже почнаха и футболните отбори да продават и кръчмите да гърмят.

Днес „Кошарите", утре „Син сити", в други ден може и целия Слънчев бряг да затрият?!? И не стига това, ами и едни футболни отбори като хората не можем да имаме в тая скапана държава, начи... Ние не можем да разберем, това България Европейски съюз ли е или лукова глава? Че що няма един Меси поне, един Бекъм и тук, а? Лесно ли ни е на толкова много кифли сал един Божинов, господин министър-председателю?

Ето, не само Западът ни лишава от възможности, а и руснаците почнаха да ни удрят под кръста. Ама буквално, господин министър-председателю! Некви кифли там се кръстили „Пуси Райътс" и правят политическо театро.

И пуситата ни взеха, господин министър-председателю, и от тях ни лишиха. Ние сега с какво да работим? То щом в Москва за пусита има арест, скоро и у нас ще почнат. Така че ви призоваваме, господин министър-председателю, да постъпите като истински мъж и да ни спасите! Помощ!

С уважение
„Съюз на Българската Кифла" ООД.