Приключенията в разширението на хитовата игра Spore - Spore Galactic Adventures са дело на сценаристите на Robot Chicken, съобщи БГНЕС.

Студиото на EA Maxis обявиха, че Приключенията ще бъдат достъпни под формата на безплатно съдържание за изтегляне при старта на играта на 23 юни.

Концепцията за кампанията е развита от създателите на Robot Chicken Сет Грийн и Мат Зенрайх и е написана от екип от сценаристи, сред които Мат Бийнс, Дъг Голдстийн, Майк Фазоло, Брекин Майер, Дан Милано, Том Руут, Кевин Шиник, Хю Щербаков и Зеб Уелс.

С толкова уникален състав от фантастични герои, играчите могат да очакват да преживеят мисии с участието на разярени снежни човеци, крещящи библиотекари и много други.

"Ние сме големи почитатели на Spore и работата ни по Spore Galactic Adventures беше нещо естествено, всички от Robot Chicken екипа страшно се забавляваха", каза Сет Грийн.

"Ние всички сме маниаци на тема игри и когато момчетата зад Spore ни казаха, че имат страхотно предложение за нас, как можехме да откажем? Вместо да създаваме абсурдни вселени с играчки, това ни даваше възможността да създадем буквално всичко, което сме искали като геймъри. Адски момент! Мислим, че почитателите на Robot Chicken ще се влюбят в произволните и абсурдни приключения, които създадохме. Нямаме търпение да поиграем онези, които потребителите са създали.", допълва Мат Зенрайх.

Spore Galactic Adventures добавя огромно разнообразие и забавни моменти към оригиналния Spore, позволявайки на играчите да кацат на различни планети, да играят създадените от Maxis Приключения и да си създават собствени такива.

Сега те могат да излязат от космическите си кораби и да превърнат своите същества в легендарни космически капитани, да се сражават с епични чудовища на интергалактически арени и да побеждават различни раси по пътя си.

Във всяка мисия, играчите трупат опит, за да повишават статуса на своя капитан в класациите, да трупат променящи играта предмети и аксесоари. Веднъж щом приключенията и капитаните са създадени, геймърите могат да ги споделят онлайн с приятели от целия свят на www.spore.com.