"Завръщането на първия отмъстител" (оригинално заглавие Captain America: The Winter Soldier) остава силен в северноамериканския филмов боксофис и запазва първото място за трета седмица поред от излизането си на масов екран.

Събраните 26,6 милиона долара от касите на кината в Северна Америка (САЩ и Канада) направиха общия сбор повече от 201 милиона.

Капитан Америка задържа водещата си позиция в кинокласацията пред друго продължение - това на анимацията за деца "Рио 2". Продължението на хита за семейство сини папагали от 2011 г. се харесва, става ясно от данните на Ексибитър рилейшънс (Exhibitor Relations), публикувани като предварителни за изминалата седмица в неделя. "Рио 2" е с 22,5 милиона долара от седмицата и 75,4 милиона общо.

Следва новият "Раят съществува" (Heaven is for real), основан на вдъхновената от истински случай книга. Филмът на Рандъл Уолъс (сценарист на "Пърл Харбър" и "Смело сърце") разказва за баща от провинцията, който трябва да събере нужната смелост, за да разкаже на света невероятната история на своя син, убеден в отвъдното. Религиозната холивудска история си дойде на мястото по време на Великденските празници и - 21,5 милиона долара.

Друг дебют е "Превъзходство" с участието на Джони Деп като учен, който успява да избяга от смъртта като мозъкът му се качва в огромен компютър. Но плановете на героя на Деп - Уил - се усложняват, когато срещу него се изправя както друг компютърен гений - Макс, така и радикално настроена компания, която иска да попречи на компютрите, които започват да надхвърлят възможностите на човешкия мозък и човешкото съзнание. "Превъзходство" излиза на четвърто място с 11,2 милиона долара в боксофиса.

Паранормалната комедия "A Haunted House 2" скочи в класацията, за да спечели пето място с 9,1 милиона щатски долара, уточнява БГНЕС.