Metallica се събират с бившия си басист Джейсън Нюстед, за да влязат заедно в Залата на славата и след това да свирят на живо. Нюстед бе басист на групата от 1986 г., когато замести трагично загиналия Клиф Бъртън. Той бе в бандата до 2001г.

Въпреки това Нюстед сподели пред списание "Билборд", че първоначалните му очаквания за събитието били други и нямал намерение да свири изобщо.

"Мисля просто да отида, да изглеждам добре в костюма си, да се помотая със семейството ми, да се кача и взема наградата си и да изнеса хубава реч...", каза басистът.

Нещата се променили, когато барабанистът Ларс Улрих му се обадил и казал:

"Искаме да свириш с нас!" и допълнил, че настоящият басист Робърт Трухильо няма да свири на шоуто по време на церемонията. "Изобщо няма да свири. Искаме теб", казал още Улрих.

"Първият ми въпрос бе "Как се чувства Робърт относно това? Не искам да създавам каквито и да е негативни чувства. Искам всичко да е точно", споделя изненадата си Нюстед. Тогава Улрих го успокоил, че всичко е наред и самият Трухильо иска да присъства просто като фен.

"Той иска да е там просто като фен, иска да види състава от времето на "Черния албум" отново заедно. Всичко е наред и всички са съгласни. Let's rock!",  завършил Улрих.

Metallica ще влязат в Залата на славата тази събота в Кливланд.