Около Красимир Аврамов тези дни пак се зашумя по холивудски - музиката от новото му парче Everybody е откупена за филма "Спокойното езеро срещу Анаконда" (Lake Placid vs. Anaconda). Премиерата в Холивуд е на 25 април. В лентата песента звучи два пъти - в надписите на финала и при зловещите кадри, когато крокодил изяжда момче на водни ски, съобщава "24 часа".

Човека глас мразел пеенето като дете и е искал да стане мим. Той наистина завършва пантомима в НАТФИЗ, основава и първия частен мим театър "Балаган", а в Америка в. "Ню Йорк таймс" пише на първа страница за непознатия мим, който дирижира с фрак, палка, ноти и глас...протестиращи. Книгата му "Между два свята" започва тъкмо от детството му на мим.

"Дядо ми Косьо беше глух, не знаеше езика на немите, а връзката ни с него бе силна и трябваше да изградя свой език с него. Използвах пантомимата, без да зная още тази дума и какво тя означава. 7-годишен по улиците играех цели етюди пред дядо, а той се правеше, че не ме разбира, за да повтарям играта. Хората се превиваха от смях."

Във 2-и клас Жана Димитрова се заема да го учи на пантомима. После майка му го води директно при Велю Горанов и Ники Сотиров. Като 8-годишен играе етюд "Крадецът на ябълки" за празника "Сливенски огньове" пред кмета на града. Става популярно дете на Сливен, разкарват го с джипки по селата да играе пантомима, а кметът на Сливен го вика да ги разсмива на банкети като мим 14-годишен е режисьор на училищния спектакъл "Защитници на животни". Пантомимата е 90 минути, участват над 60 деца, а Красимир убеждава ръководството да им ушие костюми.

Казармата изкарва в Дома на армията в Сливен като мим. Започва да пее пародийно, имитира оперни певици и Георги Христов. От програма "Воин" на БНТ правят филм за него.