"Щуро" е името на най-новата песен на Васил Чергов, който беше финалист в "Гласът на България" и любимец на Вики от "Мастило".

Той е автор и на музиката на парчето, което е по текст на хубавеца Иво Гълъбов. А най-нестандартното решение се появява във видеото - оригинална емотикона.

Васил Чергов и Иво Гълъбов, който е бил модел и отдавна живее и работи в Ню Йорк, се знаят от 5 години. Запознали се на участие на Васко и от тогава са приятели.

Иво е инициатор изпълнителят да прави авторски проекти. А „Щуро" е първото им общо парче, което бележи началото на цял албум.

Видеото е впечатляващо и с историята, която разказва. Младата актриса Елица Матева е преследвана в сънищата си от странно момче с емотикона вместо глава.

Емблематичната усмивка неусетно я отвежда по следите на любовта. Това е единственото видео в България, в което се използва специално изработен макет на оригиналната „smile".

Случайните свидетели на снимките, под режисурата на Андрей Рашев едва ли скоро ще забравят жълтата усмивка, която оживява в центъра на София, залива Калиакра или живописните лозя край Ямбол- местата, където се позиционират снимките на видеото.

„Който види клипа едва ли ще успее да остане безразличен - уверен е Васко Чергов. - По време на снимките дори направихме задръстване на места в София. Всички ни гледаха. Никой няма да забрави тази жълта глава!"/Lifestyle.bg