Хапчетата, които блокират хормона на любовта окситоцин може да се окаже нов инструмент за лечение на преждевременна еякулация.

Клиничните тестове на медикамента, създаден от британски учени, започва по-късно този месец. Таблетките ще влияят на хормона окситоцин, който повишава сексуалната възбуда и често е виновен за прекалено бързите забавления на партньорите. Хапчетата са създадени, за да блокират усвояването на окситоцина от клетките.

При някои мъже сексът може да трае само няколко минути и дори секунди, което намалява самочувствието и предизвиква проблеми в отношенията с половинката. За много хора проблемът е само в спалнята, но той може да причини и болести като диабет, множествена склероза, високо кръвно налягане, заболявания на простатата и др, пише бгнес.

Тестове върху животни доказват ефективността на лекарството. Предстои то да бъде изпитано върху 90 мъже на възраст от 18 до 60 години. Експериментът ще се проведе в САЩ и Австралия, а доброволците ще получават доза от таблетките между 1 и 6 часа преди полов акт.