Актьорска война избухна заради внезапни промени в екипа, които направил режисьорът Николай Волев по време на снимките на новия си филм „Извън пътя", научи „Всеки ден". Камерата се завъртя в средата на август в Банско и по морето. Рокадите в 12 без 5 станали причина за люти скандали между Михаил Билалов и Деян Донков, както и между Аня Пенчева и Бойка Велкова.

Режисьорът на „Маргарит и Маргарита" и „Да обичаш на инат", който след 10-годишна пауза се завърна в киното, поканил първоначално за главните роли Билалов и Велкова. Актьорът, познат като мафиота Джаро, дори свалил 20 килограма, за да влезе в образа на новия си екранен герой. Бойка Велкова също отдавна се готвела за ролята си в проекта на Волев. И тя, и Михаил Билалов били и на предварителните снимки и до последно преди официалния старт всичко течало добре.

Малко преди първия снимачен ден обаче режисьорът взел неочаквано решение и сменил Билалов с Деян Донков и Бойка Велкова с Аня Пенчева. Макар че това било еднолично решение на Николай Волев и Деян и Аня нямали вина, че колегите им били прецакани, Билалов и Велкова избухнали срещу тях и люто им се разсърдили. В арт средите коментират, че тази война, подпалена от режисьора, вероятно ще доведе до сериозно охлаждане на отношенията между актьорите. И четиримата обаче си партнират в редица спектакли в Народния театър, а конфликтът между тях може да доведе до провал и на съвместните им представления, опасяват се театрали.

Всъщност Николай Волев за втори път прецаква сериозно Михаил Билалов. Това станало по време на първия филмов кастинг в живота на актьора. Той се явил за ролята на Маргарит в „Маргарит и Маргарита". Режисьорът накарал Билалов да се боксира с въображаем противник и макар че актьорът бил тренирал бокс, Николай Волев сметнал, че Мишо не е убедителен по време на кастинга и няма да се справи. Главната мъжка роля е поверена на Христо Шопов.

Сега режисьорът отново прецакал Джаро, който пък от своя страна си излял гнева върху колегата си Донков. Бойка Велкова пък била убедена, че е сменена, защото Аня Пенчева й спретнала интрига и успяла да убеди Волев да вземе именно нея, пише "Всеки ден".