48-годишната Шинейд О'Конър съобщи на последователите си в социалната мрежа, че е решила да сложи край на живота си.

Публикуваното е от неделя, пише TMZ. А певицата пише, че е в хотел „някъде в Ирландия", регистрирала се е под измислено име и е взела смъртоносна доза лекарства.

За самоубийството си тя обвинява семейството си. Според нея роднините й, както мъжа и децата й са показали „ужасяваща жестокост" и са извършили „кошмарна поредица от предателства" към нея.

„Взех смъртоносна доза. Няма друг начин да постигна уважение. Плаках в продължение на седмици. А те ми отговаряха да вървя на ...

Моето семейство не ме цени" - написа О'Конър.

По-късно сайтът TMZ съобщи, както пише БГНЕС, че полицията е успяла да открие певицата жива и без опасност за живота някъде в Дъблин. Тя е предадена за наблюдение на медиците.

Не се уточнява дали наистина се е опитала да сложи край на живота си. През юли 2015 година Шинейд отмени лятното си турне заради заболяване, без да се каже от какво е болна.

О'Конър има повече от 10 албума и 30 сингъла, припомня лента.ру. Световна известност получава с изпълнението на кавър на песента на Принс Nothing Compares 2 U. За албума I Do Not Want What I Haven't Got е наградена с „Грами" през 1991 г.

Жени се четири пъти, има четири деца между 9 и 28 години. Последният й съпруг е психотерапевтът Бари Херидж./Lifestyle.bg