И Джерард Бътлър вече в София. Шотландският актьор пристигна вчера следобед с полет от Дубай, където бил по работа. В емирството Бътлър бил поканен да представи дизайнерски парфюм, на който е рекламно лице от миналата есен.

У нас ще се снима втора част на хитовия "Код: Олимп". В следващите дни екипът ще работи по лентата във филмовите студиа на "Ню Бояна филм". Затова вече в България е и още една звезда - американската актриса Анджела Басет.

Анджела Басет

Тя се появи малко след Бътлър на ВИП-а на летището, но за разлика от него беше топло облечена. Вероятно още днес са започнали снимките на "Код: Лондон". Арън Екхарт също е в София, той пристигна първи още в събота.

Действието на филма се развива в Лондон, където министър-председателят на Обединеното кралство умира мистериозно. Всъщност неговото погребение е най-голямата завръзка в сюжета, защото се подготвя терористична атака.

И единственият, който може да я предотврати, е Майк Банинг, героят на Джерард Бътлър. Той е агент от тайните служби, задачата му е да спаси американския президент Бенджамин Ъшър (героя на Екхарт). Басет е в ролята на Лин Джейкъбс, шеф на Сикрет сървис - службата за охрана на президента.

Освен Бътлър продуцент на филма е и Ави Лернер, президент на компаниите "Ню Имидж" и "Милениум филмс", и собственик от 2006 г. на киноцентъра "Ню Бояна филм". /Lifestyle.bg