На 30 ноември „Колибри" ще предложи на българската публика биографичната книга на Дейвид Еваниър, посветена на Уди Алън. Заглавието излиза в навечерието на 80-годишния юбилей на уникалния американски комик, режисьор, сценарист, драматург и актьор.

„Уди. Биография" е портрет за една забележителна личност, предшестван от проучвания и богат на анекдоти и щрихи от страна на хора, които са работили с големия артист. Еваниър разсейва много слухове и спекулации за човека, който през последните шейсет години е режисирал близо 50 филма. Написал е сценариите на почти всички и е участвал в около четиресет. Удостоен е с три награди „Оскар" за най-добра режисура и една за най-добър сценарий, един „Златен глобус" за най-добър сценарий и девет награди на BAFTA (Британската академия за филмово и телевизионно изкуство).

Дейвид Еваниър е уважаван американски журналист и писател, автор на девет романа и биографични книги. „Уди. Биография" е посветена на живата легенда на съвременната кинематография и засяга много от темите, които Уди Алън третира в произведенията си: морал, сексуалност, юдаизъм, вечната борба между разума и сърцето, смешното в драмата и тъжното в комедията.