Vya Extra Dry Vermouth

Един от най-добрите американски вермути има изтънчени нотки на сандалово дърво, канела, розмарин и бор. В случай, че не харесвате горчиви питиета, просто го смесете с тоник и лимон. Ефекта е за ценители.

Lillet Blanc

Когато през далечната 1887 година братята Лилет създали това вино, те едва ли са предполагали, че това ще бъде едно от най-изтънчените сладки вина с дъх на портокали, мед и куп други поправки. Червеното вино на марката се появява през 1962 година и като вкус е доста по-сладко от бялото.

Carpano Antica Formula

Казват, че това е първата комерсиална марка вермут и тя естествено идва от Италия. Създател е Антонио Карпано, а годината е 1786 година. От тогава насам този вермут е един от най-добрите особено, ако го предпочитате смесен и под формата на коктейл. Той е безцветен и е изящен дъх на канела и карамфил.

Perucchi Vermouth

Perrucchi е познат като една от първите търговски марки вермут на Испания и все още е един от най-популярните в баровете на Мадрид. Вкусът му е комбинация между дузина аромати, сред които джинджифил и мента, което е рядкост за производителите на вермут, а цветът му е златен.

Dolin & Cie Dry Vermouth

Вермутът, който се произвежда в сърцето на Алпите има доказана класа още от 1932 година, когато печели един от най-престижните сертификати за качество. Днес тази марка се произвежда от единствения останал бранд в региона- Dolin, а вермутът, който те произвеждат е известен в цяла Европа. Вкусът на Dolin & Cie Dry Vermouth е с нотки на сладък портокал и билки, както и тайни съставки, запазена марка на производителя. Явно има успех, щом повече от 50 години това е един от най-добрите вермути в Европа.

Dubonnet Rouge

В случай, че ви харесва червен вермут, то изберете такъв, който вече близо 116 година означава класа и качество. Този вермут е създаден по рецептата на французина Жосеф Дъобоне и има вкуса на сладко аперитивно вино. Една от съставките му е хинин, а според легендата именно този е вермутът, създаден да помогне на Франция да пребори маларията в Южна Африка. И до днес Dubonnet Rouge се счита за приятен завършек на деня с вкус на портокали и за предпочитане, чист.

Gaia Ritinitis Nobilis Retsina

Рицината не случайно е едно от най - предпочитаните питиета в съседна Гърция и е нещото, което задължително трябва да опитате. Рицината има специална рецепта на създаване-отлежава в измазани с чам бъчви и се ароматизира специално с борова смола. В частност тази марка може да се нарече " кралицата на рицината", а създателят на бранда Янис Параскевопулос има уникална рецепта за нея. Компанията му използва само грозде от остров Родос и специален вид бор. Резултатът е удивителен, след като това е любимата рицина на милиони гърци.

J. Normandin-Mercier Pineau des Charentes

Най-изкусното и сладко вино в тази листа е именно Pineau des Charentes. То обединява три различни винени сорта грозде и един от най-добрите за производството на коняк във Франция. Вкусът е изтънчен и богат, а уникалното е тази марка са карамеловите нотки на коняка. Това е едно от най-сладките и ароматни вина в света. Точно затова се предпочита чисто, само с бучка лед.

 

millionaire.bg