За Холивуд отдавна е популярен изразът "Всеки е имал нещо със всеки". Това обаче не важи само за браковете и любовните връзки. Мнозина от Меката на Киното всъщност са тръгнали по стъпките на родителите си, други успешно изявяващо сe звезди са братя и сестри, въобще роднинските връзки са доста важна традиция в света на шоубизнеса. Ще се опитаме да ви покажем "кой с кого, какво и как"....

Фамилия Баримор - за настоящото поколение най-позната е Дрю Баримор. Русокосата хубавица изгря още на 6-годишна възраст с "Извънземното", след това изкара бурен тинейджърски период, но в крайна сметка успя да си създаде име в киното. Нейн дядо обаче е легендарният актьор Джон Баримор, а леля й и чичо й (Етел и Лайънел) дори са носители на "Оскар".

Фамилия Шийн - сериозната конкуренция на Баримор е тежката артилерия в лицето на бащата Мартин Шийн и двамата му сина - Чарли Шийн и Емилио Естевес. Любопитно е, че всъщност рожденото име на Мартин е Рамон Естевес, а двамата му сина избират двата варианта за пробив в кариерата - съответно Шийн и Естевес. Напоследък Чарли дръпна значително за сметка на брат си, който пък имаше доста сериозен старт преди години. За Мартин Шийн няма какво да кажем - просто класика...

Фамилия Фонда - и тук можем да се доверим на понятието "една от най-прословутите актьорски фамилии в САЩ". Днес по екраните шества хубавицата Бриджит, която е дъщеря на някогашния секссимвол и носител на "оскар" Джейн Фонда, племенничка на режисьора и актьор Питър Фонда и внучка на сочения от мнозина за легенда в света на киното Хенри Фонда.

Франсис Форд Копола, София и Никълъс Кейдж (баща, дъщеря и племенник) - когато прохожда в началото на кариерата си, Никълъс Копола не желае да използва популярността на известния си чичо и си избира за псевдоним един от любимите си комиксови герои - Кейдж. В крайна сметка той успява да пробие благодарение на актьорските си качества в "Лунатици" и "Диво сърце", макар че след години медиите успяват да разкрият връзката между двамата. Наскоро и дъщерята на Франсис - София тръгна по пътя на баща си. Още първият й режисьорски опит (на който е и сценарист и продуцент) "Изгубени в превода" й донесе "Оскар". След това се справи нелошо и с "Мария Антоанета". Какво ли да очакваме още от фамилия Копола?!

Кърк и Майкъл Дъглас (баща и син) - Гените на легендарния Кърк Дъглас дадоха отражението си и при сина му Майкъл. Днес Майкъл Дъглас има своя звезда на "Алеята на славата" и дори за мнозина е добил популярност по-голяма от тази на баща си, въпреки че двамата все още са считани за едни от най-талантливите актьори в света.

Доналд и Кийфър Съдърланд (баща и син) - и младият Кийфър тръгна по стъпките на прословутия си баща. Преди години бе по-известен като годеник на Джулия Робъртс, но в днешни дни е достатъчно популярен, за да поддържа сам реномето си. Особено успешно бе участието му в сериала "24", който и днес е магнит за филмовите фенове.

Лойд и Бо и Джеф Бриджес (баща и синове) - За съжаление, талантът на Лойд угасна през 1998 година, но оставяйки след себе си куп филми . Мнозина примираха от смях при изпълненията му в комедии като "Смотаняци", "Има ли пилот в самолета" или "Голия пищов". След него обаче останаха синовете му Бо и Джеф Бриджес, които продължиха традицията в семейството. През 2005 година Бо най-сетне получи своя звезда на "Алеята на славата" - чест, с която брат ми и баща му вече бяха удостоени.

Джуди Гарланд и Лайза Минели (майка и дъщеря) - безспорен факт е, че певицата успя сама да се изкачи до върховете в музиката, при това без помощта на известните си родители. Тя е родена на 12 март, 1946 година в семейството на кино режисьора Винсънт Минели и филмовата легенда Джуди Гарланд. Любопитното е, че от малка не се понася особено с майка си, като и до момента продължава да твърди, че тя е била "проклета вещица от Запада". Лайза има и доста роли в света на киното, явно наследила таланта именно от въпросната "вещица".

Голди Хоун и Кейт Хъдсън (майка и дъщеря) - след като израсна в определено филмово семейство с майка като Голди Хоун и доведен баща като Кърт Ръсел, за русокосата Кейт бе очаквано, че ще се насочи към актьорска кариера. В крайна сметка след куп участия в най-различни проекти, днес тя може да се похвали, че най-сетне е успяла да избяга от името на прочутите си родители.

Ингрид Бергман и Изабела Роселини (майка и дъщеря) - едва ли са много тези, които познават актрисата като дъщеря на кинолегендите Роберто Роселини и Ингрид Бергман. Преди време тя се оплака, че от малка от нея се очаквало да бъде звезда и да продължи семейните традиции. Бунтувайки се, тя дори решила да се насочи към журналистиката, но в крайна сметка външният й вид и генът й си казали своето и тя влиза в света на киното. Снимала се е в куп филми - "Синьо кадифе", Дон Кихот", "бели нощи", "Диво сърце", като играе в повечето ленти на Дейвид Линч, с когото сключва брак, а по-късно се и развежда. По всичко обаче личи, че на хоризонта свети и нейна собствена звезда...

Тони и Джейми Лий Къртис (баща и дъщеря) - вече 50-годишната актриса никога не е крила кои са родителите й - прочутите в миналото холивудски звезди Тони Къртис и Джанет Лий. Дори напротив - тя винаги е благодаряла на баща си и майка си за наследения талант и съветите и макар дълго време да не успяваше да излезе от образа на тв героиня, в крайна сметка доказа, че крушата не пада далеч от дървото. Днес дъщеря и баща не крият гордостта си един с друг.

Джон и Дженифър Анистън (баща и дъщеря) - Джон, чието истинско име е Янис Анастакис, бе един от първите гръцки актьори, успели да пробият в Холивуд, макар и със сериал - "Дните на нашия живот". Играл е и в "Коджак", както и още куп продукции. В днешно време обаче дъщеря му Дженифър е по-известна от него, след като проби също със сериал, но доста по-хитов - "Приятели". Майка й - Нанси, също се води актриса, но се снима предимно в треторазредни филм.


Анджелина Джоли и Джон Войт (баща и дъщеря) - след като в началото на 80-те Джон Войт предпочете да остави дъщеря си (и брат й) при майка им след развода, Джоли не му проговори с години. През 2002 дори успя да заличи презимето му от своето. Последните слухове говорят, че двамата най-сетне са се помирили, но дали е така, само те си знаят...

Алек, Уилям, Стивън и Даниел Болдуин (братя) - За мнозина в света на киното няма по-популярни братя от тях. Най-възрастният е Алек, чиято кариера спокойно можем да определим вече като значима. Следва Уилям, също познато име в Холивуд. Трети е Стивън, който често снима и у нас, а най-малък е Даниел. За него обаче са по-типични скандалите и участията в треторазредни филми, като според слуховете дължи тази си съдба предимно на симпатиите си към наркотиците.

Бен и Кейси Афлек (братя) - само допреди година по-малкият брат - Кейси живееше в сянката на прочутия си батко. С участието си в "Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд" и "Gone, Baby, Gone" обаче той привлече вниманието върху себе си. А чака доста години за това - играл е в "Американски пай", Бандата на Оушън", "Добрият Уил Хънтинг", но все второстепенни роли. В крайна сметка обаче Кейси получи своя шанс и показа, че възнамерява да го използва по най-добрия начин.

Ерик и Джулия Робъртс (брат и сестра) - преди години Ерик бе сочен за един от най-сексапилните и талантливи актьори в света на киното. Вече с име в Холивуд, след като се прочу с "Влакът беглец" на Кончаловски, той подава ръка на по-малката си сестричка Джулия и й намира роля в малък филм. По-късно и тя намира своето място под слънцето с хита "Хубава жена", а отношенията между двамата се влошават, когато Ерик я обвинява, че го е збаравила в името на кариерата си.

Дейвид, Патриша и Розана Аркет (брат и сестри) - трудно е да се каже кой от тримата има по-успешна кариера. Всеки се бори за своето място под слънцето, но като че ли най-напред в тези си опити е Патриша. Русокосата хубавица дълги години бе съпруга на Никълъс Кейдж и това й помогна значително името й да бъде запомнено. Дейвид пък от своя страна тръгна добре с прословутите серии "Писък", но след това се позагуби и днес е по-известен като съпруг на Къртни Кокс (Моника от сериала "Приятели"). Розана Аркет пък вече 24 години е в Холивуд, но се слави повече като един от най-красивите бюстове там, отколкото като сериозен талант.