Краят на дните наближава... Blizzard Entertainment обяви, че Diablo® III - следващата глава от спечелилата редица награди поредица ролеви игри Diablo, ще бъде пусната от Пламтящия Ад на 15 май.

Геймърите, жадни за напрегнато действие и приключения, вече могат да си закупят предварително Diablo III в магазините за софтуер в САЩ, Канада, Европа, Южна Корея, Югоизточна Азия, Австралия, Нова Зеландия и регионите на Тайван, Хонг Конг и Макао. В Латинска Америка и Русия играчите ще могат да си закупят физическо копие на играта от 7 юни.

В допълнение към английската версия, Diablo III ще бъде локализирана на латиноамерикански испански, бразилски португалски, френски, немски, европейски испански, италиански, полски, руски, корейски и традиционен китайски.

Lifestyle.bg разбра, че в геймърските магазини по моловете в София вече са направили списъци с чакащи. Записалите се предварително ще получат играта с 10 процента отстъпка, което е 107 лв.

"След много години усилена работа на нашия разработващ екип и месеци на бета тестове от стотици хиляди отдадени почитатели по света, вече сме на финалната права" - заяви Майк Морхейм, който е изпълнителен директор и съосновател на Blizzard Entertainment.

"Предвиждаме в следващите два месеца да положим последните щрихи на Diablo III и да предложим най-доброто екшън-РПГ на геймърите по целия свят на 15 май."

Diablo III ще бъде достъпна във версия за Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 и Macintosh® на препоръчителна цена от $59.99 за стандартното физическо издание. Специалното колекционерско издание с цвят на алабастър е с препоръчителна цена $99.99 и ще съдържа играта, Behind-the-scenes Blu-ray/DVD, Diablo III саундтрак, книга от 208 страници „Art of Diablo III" и 4 GB USB соулстоун (съдържащо пълни версии на Diablo II и Diablo II: Lord of Destruction®) и тематичен череп на Диабло, както и специално ин-гейм съдържание за Diablo III, World of Warcraft® и StarCraft® II: Wings of Liberty®.

В Diablo III играчите поемат ролята на един от петима героични персонажи - barbarian, witch doctor, wizard, monk или demon hunter - и се впускат в ускоряваща пулса битка с несметни легиони от демони. Докато поемат епичната мисия да освободят Светилището от скверните сили на Пламтящия Ад, геймърите ще разучават разнообразни и опасни околни среди, ще трупат опит и способности, ще събират артефакти с изумителна мощ и ще се срещат с ключови персонажи, които ще се присъединяват към тях в борбата или ще ги подпомагат по друг начин.