Детската Евровизия в София ще бъде най-мащабната в историята на конкурса, а България за първи път ще бъде негов домакин. Ще участват 17 държави, като своя дебют ще направят певци от Австралия и Ирландия.

Те, а и всички останали участници в детската Евровизия пристигат в София на 14 ноември. Ден по-късно ще бъде откриващата церемония за фестивалната седмица. Тогава ще се изтегли и жребият, който ще определи кой да пее в първата половина на конкурса, и кой - във втората. Жребият ще бъде предаван на живо същата вечер - 15 ноември, от 20,30 ч по БНТ 1.Генералната репетиция ще е в петък, 20 ноември, в зала "Арена Армеец". На 21-и е самият конкурс.


Тази програма утвърдиха в петък на официална среща ръководителите на делегациите на 17-те страни, които ще участват в детската Евровизия. Те показаха и как ще изглежда сцената за конкурса. Тя ще е с големина 70 кв. м, с над 400 различни осветителни тела, а 14 камери ще следят всичко, случващо се на нея.

В София вече е и Гордън Бонело - режисьорът и миналогодишен водещ на конкурса. Той пак ще отговаря за режисурата на спектакъла. По организацията работи голям международен екип, сред който освен българи има малтийци, украинци, ирландци, италианци и други, пише 24 часа.

Съвсем скоро се очаква да е готова и песента за 12-годишната Габриела Йорданова - момичето, което ще е нашият представител на конкурса. Тя се пише от Слави Трифонов и "Ку-ку бенд".