Легендарната рок група "Куин" ще пусне на пазара първи албум след 13-годишна пауза. Бандата обясни на официалния си сайт, че албумът се очаква да излезе през септември.

Новият материал ще се казва "The Cosmos Rocks", предаде говорителят на „Куин". Вокалите в новия албум ще се изпълняват от Пол Роджърс, новият вокалист на легендите.

Две седмици след като тавата се появи на пазара Брайън Мей, Роджър Тейлър и Пол Роджърс ще започнат турне, в което ще посетят 14 европейски страни за 7 седмици.

Началото на турнето е на 16 септември в Москва. В Полша Queen ще изнесат безплатен концерт на корабостроителницата в Гданск, където се роди синдикатът "Солидарност" през 80-те години на ХХ век.

Концерти ще има също и в Германия, Белгия, Франция, Италия, Швейцария, Великобритания, Испания, Унгария, Сърбия, Чехия, Австрия, Холандия.

Последният албум на Queen "Made in Heaven" излезе през 1995 г. и включваше материали, написани от Фреди Меркюри В част от парчетата в албума звучеше и гласът на Меркюри.

Легендарният фронтмен на Queen Фреди Меркюри почина на 24 ноември 1991 г. от бронхопневмония, причинена от вируса на СПИН.