Веселин Маринов е певецът с най-богат коледен репертоар в България. На 9 декември той ще изнесе седмия си коледен концерт в зала 1 на НДК от 19,00 ч.

По традиция освен певеца на сцената ще излязат и много танцьори, а всички песни ще бъдат придружени от коледни картини, които ще се прожектират на огромен LED екран. Освен хитове от двата коледни албума, които е издал, Веселин Маринов е подготвил и ново парче, което ще представи на концерта. То ще стане част от нов албум който ще излезе през 2017 г, пише 24 часа.

"Като наближи декември, аз се променям и ставам такъв, какъвто съм бил като дете - като в онова време, в което съм закърмен с любов към тези празници. Нямам предвид толкова религиозната страна на нещата, а промяната в хората. Като пътувам някъде по Коледа, съм чувал по радиото статистики, според които по това време на годината няма кражби, няма убийства. Дори и лошите хора празнуват и стават по-добри, макар и за много кратко.

Финансово един коледен албум е неоправдан - той е актуален само няколко седмици. А разходите са както при другите албуми. Затова не се правят много коледни песни и албуми. Но за мен това време е любимо. На концерта ще има много изненади - нещо, което хората най-малко са очаквали от мен. Гости, които най-малко са очаквали. Но за да е изненада, няма да издавам нищо повече," категоричен е певецът.
Понеже сега залата за коледния концерт на 9 декември много бързо се продаде - за 17-18 дни, останали са съвсем малко билети, получих смелост и направих резервация за 30 ноември 2016 г. в "Арена Армеец", да сме живи и здрави. С голям оркестър, с много голяма вокална група. Ще се изисква дълга подготовка, много спонсори и разговори. Но съм много обнадежден, защото имам най-важното - публиката. Другото се намира - и средства, и всичко. Но публиката като я няма, нищо не става. А публиката идва, когато си искрен.

Тогава се получават и песните, коитo се харесват. Имам и още един план за догодина. На 23 ноември заснехме видеоклипа към песента "Сняг". Направих клип, какъвто според мен досега не е правен в България - с персонал и техника, която досега в моите клипове не е имало. Направих го толкова красив и пищен, защото песента заслужава.

Ще стане готов след около два месеца и смятам тогава да му направя едно голямо представяне. За първи път правя такова нещо, аз имам 53 клипа досега. Ще избера една хубава зала в средата на януари, ще поканя приятели, журналисти, екипа, с който работих, момичето, което се снима в клипа."