Новата книга от еротичната поредица "50 нюанса" пожъна небивал успех като разби рекордите по продажби само четири дни след излизането си на пазара.

За краткия период от няколко дни книгата е продала 1,1 млн. копи, въпреки че критиката я смаза, наричайки я "лоша от край до край" и "възторжено себелюбие".

Продължението, озаглавено "Грей", разказва историята от първата част на поредицата, но този път от гледната точна на единия от главните герои - Крисчън Грей.

Постижението на продължението е впечатляващо, тъй като неговото излизане на пазара беше обявено само ден преди официално да бъде пуснато в продажба.

"Това е невероятен брой книги, които са се продали за един уикенд и показват отдадеността и страстта, които притежават нашите читатели", каза Ани Месит от издателството на романа "Vintage Anchor" пред американското издание "Ню Йорк дейли нюз". Според нея вече е планирано трето, четвърто и дори пето преиздаване на "Грей".

До сега всички книги от поредицата са се продали в 125 млн. копия по света. Филмовата екранизация на първата част също пожъна голям успех в кината, като вече се планира заснемането на двете продължения "50 нюанса по-тъмно" и "50 нюанса освободени".