Едно ми е такова разпролетено... Иде ми да крещя с цяло гърло! Да пляскам с ръце и да подскачам! Слънце, мушички,тревички, разцъфнали дръвчета и аромат на пролет! Действа като опиат. По-силно е от модерните дроги... И определено не е синтетично! Всичко е изпълнено с натуралност! Дори усмивките! Ех, че хубаво! Ех, че истинско!

Гледам лицата на хората в парка. Усмихват се без да знаят защо, а лицата им сияят, сякаш са специално огрявани от слънцето едно по едно! Във въздуха витае някакво особено приповдигнато настроение, което прилича на радост, ма не точно, има и еуфория, и някаква безгрижност и безмълвна глъчка, която извира от душите на възрастните. В дългите зими глъчката замлъква, или се превръща в тягостно мрънкане.

Но слънцето прави това, което никой друг не успява - разбужда детето в нас и без да знаем защо, изведнъж много силно ни се приисква да се кискаме шумно на глас, да направим някаква щуротия, да олекнем от грижите, да тичаме и да скачаме на воля, да забравим за всичко и да се отдадем на чистосърдечна по детски радост!

Най-после животът наоколо се пробужда!Ми то нали това е животът, бе? Да си истински, да си спонтанен, да си позитивен, усмихнат и енергичен! Да се радваш на всичко по детски и да го караш без да му мислиш много много :)))

Та ако още има задрямали дълбок зимен сън същества - хайде, заспита, време е да ставате! Отърсете се от леда, който ви сковава, захвърлете мрачното настроение , нацупените криви физиономии и вдишвайте с пълни гърди избуялата пъстрота за тонизиране!

Хайде сега дружно, включително и вие - вечните киселяци, отворете устенца, кажете ‘'Аааааа..." - и всички заедно да погълнем огромна свежа порция свободна от нитрати и напълно здравословна пролет на корем! Тайната съставка в тази горещо препоръчвана от специалистите рецепта за безпричинно кикотене е ендорфинът - хормонът на щастието! Той рязко намаляват болката от каквото и да било естество и води до появата на искрени усмивки, на лекота и радост, сиреч на неподправено пролетно настроение. И на нова надежда, прокраднала се с чуруликането на птиците, с ярките слънчеви лъчи, с аромата на свежест...

От пролетната наслада има достатъчно за всички, дори и за най-заклетите песимисти, на които препоръчваме чисто приятелски да консервират поне малко пролетно настроение и за зимата !

И ако някой още не е разбрал - пролет пукна! Ние да сме живи!