И Bладимир Кличко се оказа победим, макар да си беше повярвал, че е най-добрият боксьор в тежка категория, в професионалния бокс.

През 65 000 зрители в Дюселдор украинецът се раздели с титлите IBF, WBO, IBO, WBA. Единствения трофей, който не притежаваше, беше в брат му Виталий.

Затова след 11-годишния триумф, първата му загуба от огромния британец Тайсън Фюри беше повече от изненадваща.

И както се казва в добрата наша стара поговорка - "рано или късно всеки си намира майстора". Така че онези, които преди година бяха гневни на Кличко заради спечеления мач срещу българина Кубрат Пулев, сега могат да ликуват.

"Загубих битката, но боецът е все още в мен - призна Кличко, на когото подобен крах се случва за четвърти път в боксовата му кариера. - Скоро ще решим кога и къде ще се проведе реваншът".

След година вероятно ще се състои втората среща между него и Фюри, който го заля с помия и заплахи преди настоящия двубой. Но след победата си се обърна на 180 градуса към своя противник:

"Всичко това беше една игра на думи. Владимир е велик шампион и аз ще бъда щастлив, ако направя и наполовина от това, което той успя.

Мисля, че той направи добър мач, успя да пласира няколко тежки удара, но явно това не беше неговата вечер.

Никой не знае какво ще стане на реванша. Единственото, което мога да кажа, е че ще бъде експлозивно".

Преди две години той бе много близо до бой срещу Кубрат Пулев, но в последния момент се отказа. Тогава Фюри се оправда, че му предлагали несериозно малко пари от агенцията на Кобрата "Зауерланд".

Наскоро пък треньорът и чичо на Тайсън - Питър Фюри, изрази съжаление за отказания мач срещу българина.

Имаше много и различни коментари в интернет пространството след боксовия сблъсък. Сред тях беше, че реванш между британеца и украинеца няма да има, защото Кличко приключил с бокса.

Фолк певицата Андреа - гадже Кобрата, също не пропусна да се изкаже. Тя посъветва украинеца да смени химията, която ползва, защото сегашната била менте.

С химия или без Кличко прибра 22,5 милиона евро, а Фюри - 7,5 милиона. Ще бъде прибавен още 1 милион от букмейкърите. /Lifestyle.bg