За всяка жена светът буквално е подчинен не на обичайния 365 дневен календар, а на съвсем друг цикъл. И събитията в сексуалния живот зависят пряко от него. Особено важно и е мъжете да успеят да разберат този своеобразен календар.

Всеки женски организъм има своите особености. Средно естественият цикъл на жените е от порядъка на 28 дни. Всеки месец организмът изработва репродуктивни хормони, чието ниво се повишава и понижава през различните периоди от цикъла. А това непосредствено влияе на емоционалното и физическото състояние и разбира се - на сексуалната активност.

От 1-ия до 7-ия ден
Критичните дни едва сега започват. В кръвта се наблюдава ниско съдържание на полови хормони. Това води до минимално отделяне на естествени секрети по време на половия акт. Затова предварителната любовна игра, която да предразположи жената към секс, е от особено голямо значение. През този период женската кожа е особено чувствителна - това дава възможност за голямо удоволствие от еротичния масаж.

От 8-ия до 14-ия ден
С всеки ден съдържанието на половите хормони в кръвта се увеличава. Съответно се увеличава и самоувереността на жената. Това е периодът, когато според специалистите тя най-добре контролира собствените си емоции и мисли. Желанието за секс е най-голямо, а самият той доставя най-голямо удоволствие.

От 15-ия до 21-ия ден
През тези дни жената продължава да е в добра кондиция: настроение, оптимизъм. Що се отнася до сексуалния живот, тези дни могат да се нарекат затишие пред буря. Желанието за секс постепенно намалява - поне през определени периоди от денонощието, но като цяло удоволствието от акта остава голямо.

От 22-ия до 28-ия ден
Женският организъм навлиза в предменструалната фаза. Съдържанието на полови хормони достига своя пик. Именно в този момент при много жени се променя тембърът на гласа - той става по-приглушен и звучи по-сексуално. А сексуалното желание достига максимална амплитуда - от пълно равнодушие до безумна страст.

здраве.bg