Скандално видео от кастинга за "Мис Плеймейт 2015", от което личи подигравателният подход на журито към момичетата, изтече в интернет, пише "България Днес".

Изборът за най-секси мацки, които ще имат шанса да се борят за титлата "Мис Плеймейт", се проведе в столично заведение преди две седмици, а в ролята на жури тогава влязоха актьорът Калин Сърменов, Мис България Славена Вътова, участничката от миналия конкурс Биляна Евгениева, главният редактор на мъжката библия Христо Запрянов, както и фотографът на изданието Ивайло Станев.

Всички до един показаха крайно неуважително отношение към момичетата, а с някои от претендентките се стигна и до размяна на грозни реплики. Христо Запрянов пита една от изкусителките дали се е къпала скоро, а накрая я изпрати с репликата: "Хайде, и в неделя на баня".

Други желаещи да станат новата Николета Лозанова бяха предизвикани от журито да си свалят сутиена, без това да е посочено като изискване на този предварителен етап от конкурса.

Славена Вътова мина всички граници, когато си позволи да засегне една от участничките на тема килограми.

"Искам да те попитам как поддържаш форма, харесваш ли си тялото и наистина ли мислиш, че си конкурентоспособна спрямо останалите

", заяде се Вътова. Тези злобни подмятания на миската успяха да притеснят момичето, което накрая беше принудено да се оправдава за формите си пред всички.

Сексистки реплики от страна на мъжката част от журито в стил "Видях, че свириш на флейта. Искаш ли да ми посвириш" също не липсваха, а обществената реакция не закъсня.

"За първи път да ми стане жал за плеймейтки. Не харесвам този тип момичета, но журито се държа, меко казано, грозно и падна дори под тяхното ниво. Не им прави чест, особено на мъжете, не е джентълменско", "Тези девойки могат да ги осъдят съвсем спокойно. Вярно е, че повечето са глупави и не са отишли там с идеята да се показват като целомъдрени, но журито мина границата на добрия и възпитан тон" и „Хю Хефнър ще хвърли топа, ако ги чуе" са само част от коментарите в социалните мрежи.

 

Слуховете, че конкурсът "Мис Плеймейт" е нагласен, не закъсняха, а Ралица Петрова вече е спрягана за победителка. Визията й напомня доста на тази на миналогодишната призьорка Елена Кучкова, а запознати твърдят, че фактът, че Василева вече се е снимала гола за списанието, е сигурно доказателство, че няма нищо случайно.

Ралица Петрова