Изпадналата в затруднение звезда на Холивуд Линдзи Лоън избухна в сълзи когато бе осъдена на 90 дни затвор за нарушаване на пробацията й по два случая за шофиране в нетрезво състояние от 2007.

Актрисата, някога червенокос талант във филмите на "Дисни" и обещаваща първоразрядна звезда, чиято кариера се отклони от курса си, също така получи нареждане да участва в 90-дневна стационарна програма за злоупотреба с вещества. След като съдията от Върховния съд на Бевърли Хилс Марша Ревел осъди 24-годишната Лоън, актрисата и модна муза се разрева в съдебната зала.

Причината за присъдата са нарушените условия на пробацията й чрез неявяване на седем определени от съда посещения за антиалкохолна терапия.

Съдията разпореди на Лоън да се предаде на властите на 20 юли, за да започне излежаването на 90-дневната си присъда. 24-годишната Лоън, облечена скромно в черно с тъмни панталони пристигна по-рано преди заседанието пред съдията от

Върховния съд на Бевърли Хилс Марша Ревел, която неколкократно предупреди актрисата да приеме насериозно пробацията си. Съдия Ревел в кратко време издаде две заповеди за арест през май и юни за Лоън, чиято актьорска кариера изпадна в затруднения през последните години.

Първата заповед бе издадена след като Лоън не успя да се яви на заседание по пробацията си с твърдение, че е загубила паспорта си на кинофестивала в Кан и втората - заради специалната гривна за контрол на алкохола на актрисата след церемонията по филмовите награди на MTV.

Ревел отказа да обсъжда въпроса за сигнала за устройството за наблюдение на алкохола, което индикирало, че Лоън е употребила спиртни напитки на парти след шоуто за раздаване на наградите в Холивуд.