Черният петък отмина, но да си го кажем честно - от тази статия при всички положения ще имаш полза. Ако си пропуснал празника на шопинг истерията и не си се оборудвал с нов телевизор, ще те посъветваме за какво да си дадеш парите. А ако все пак вече гледаш на екран с висока резолюция, ще разбереш дали си се прецакал или изборът ти е добър.

4К телевизорите стават все по-достъпни (е, не всички, но има и такива) и предлагат четири пъти повече пиксели от масово използваните 1080p модели, което означава много по-добро качество на картината. Според нас тези са най-добрите предложения на пазара в момента:

LG UF680V


От 1299 лв.

Серията UF680V предлага страхотно съотношение между цена и качество. Платформата webOS 2.0 на LG позволява на телевизора да стриймва видео от всички популярни сайтове, включително YouTube. Ако търсиш 43-инчов телевизор с резолюция 4К за по-малко от 1300 лв., този трябва да ти е сред фаворитите.

Samsung JU6500


От 1599,99 лв.

Серията JU6500 на Samsung доказва, че няма нужда да се разоряваш, за да притежаваш качествен 4K телевизор от един от лидерите на пазара. Телевизорът предлага отлична картина, независимо кой от размерите на екрана избереш. Сред останалите му предимства са мощният четириядрен процесор, възможността за приспособяване на картина към UHD и изобилието от опции за свързване.

Sony X850C


От 2899 лв.

4К телевизорът на Sony от среден клас е един от най-добрите в ценовата си категория. Има отличен екран с размери от 55 до 75 инча, извънземен енджин за приспособяване на картина с по-ниска резолюция и Android TV. Мощният процесор позволява на потребителя да включи Sony DUALSHOCK 4 контролер и да стриймва PlayStation 3 игри.

Samsung JS9500


От 8999 лв.

Цената на серията JS9500 варира от 8999 лв. за 65-инчовия модел до умопомрачителните 41,999 лв. за 88-инчовия. Извитият екран с нанокристална технология предлага страхотни цветове. Платформата на Samsung Tizen осигурява достъп до богат набор приложения, включително популярни видео и аудио стрийминг услуги.

Sony 75X9405C


16 666 лв.

75-инчовият телевизор е един от флагманите в продуктовата гама на Sony. Мощният му енджин кара дори и съдържание с резолюция, различна от 4К, да изглежда добре на екрана. Има много качествени говорители, гледащи право към зрителя, както и един от най-добрите дисплеи, които сме виждали. Освен това работи с Android, което означава достъп до богат каталог с приложения и съдържание, и възможност за лесно свързване с телефон или таблет. Може да стриймва и игри на PlayStation 3. Ако случайно се чудиш какво да си правиш парите и имаш достатъчно голям хол, не се колебай.