"Златната ябълка" е проект, създаден от българи, чиято идея е чрез анимация да се покаже българския бит, култура, традиции и обичаи.

26-годишният Димитър Петров е един от създателите на българския анимационен сериал "Златната ябълка", основан на родния фолклор.

Идеята е анимацията да покаже най-интересното от нашия бит и култура. Това разясни създателят й в "Шоуто на Слави".

"Проектът за анимационен сериал е базиран на българския фолклор, както и това да го представя по един съвременен начин", каза Димитър Петров.

"Възможно е да бъде продаден и извън България", смята още Димитър, като допълни, че в България до този момент не е правено нещо подобно, въпреки че имаме много потенциал в лицето на много добри аниматори дизайнери.

"Целият ни екип са основно българи, които работят в чужбина или са роботили и са се върнали тук", довери още Петров.

"Този проект се разработва вече 3 години от 25 души. Правим го без финансиране, общо взето на мускули. Това, което сме постигнали до момента е доста показателно, че един такъв проект е възможен", каза Димитър.

Идеята да се покажат пред света кукери, самодиви, змейове. "Всички сме виждали елфи и дракони, но никой не е виждал самодива или змей. Змеят е нещо по-радзлично от дракона", обясни Димитър.

В момента се търсят инвеститори за "Златната ябълка". Вече е готов трейлъра към този проект.

"За година и половина, ако има адекватно финансиране, ще бъде готов първият сезон. Вече е ясен сценарият. Ще излезе 6-7 пъти по-евтино, въпреки че работата е на световно ниво. Част от аниматорите идват от Западна Европа. Страхотни кадри имаме, които работят надъхано", смята създателят на проекта.

Димитър Петров е бил в най-голямото студио за анимационни сериали в света, което се намира в Лондон. Той е работил там дълго време и е видял, какво е необходимо, за да се направи един професионален анимационен сериал. /Lifestyle.bg

Вижте трейлъра на "Златната ябълка"